Geen producten (0)
Geen producten (0)
24 maanden garantie
Jobu jr3
 

Jobu Jr.3 Schommelkop

€ 329,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd Direct leverbaar
Omschrijving

Nieuwe artikelen worden geleverd met 24 maanden garantie en de prijzen zoals aangegeven zijn inclusief 21% BTW.
Bestellingen die voor 17.00 uur worden geplaatst worden, indien mogelijk, dezelfde dag nog verzonden.

 

De Jobu Jr.3 gimbal (BWG-J3K) is kleiner, lichter en soepeler dan zijn voorganger. De statiefkop is ruim 2,5 cm lager dan zijn voorganger. Door gebruik van een holle aluminium basisarm is deze gimbal head bovendien 30 gram lichter. De splinternieuwe, afneembare swing arm HM-J2 is gefreesd uit één blok massief aluminium en niet gegoten. Daardoor is de Jr. 3 stijver en solider dan zijn voorganger wat deze schommelkop ideale geschikt maakt voor op reis.

Ook met handschoenen gemakkelijk te bedienen.

Naaldlagers zorgen voor een soepel kantelgedrag bij volle belasting en een preciezere verstelling van de mate van frictie. De blokkeringskracht is 200% sterker gemaakt waardoor een enorme stevigheid ontstaat, wat ongewenste trillingen in de kop voorkomt. Met rubber beklede instelknoppen maken de bediening bovendien prettig in gebruik, waardoor deze schommelkop ook met handschoenen aan gemakkelijk in te stellen is!

Inclusief Arca-Swiss snelkoppeling

De Jobu Jr.3 wordt geleverd met een Arca-Swiss compatible snelkoppelingsplaatje met standaard 3/8" schroefdraad. Deze gimbal head is bedoeld voor objectieven en camera's tot een gewicht van 5 kilo. Een combinatie van camera met 70-200mm f/2.8. 100-400mm of 300mm f/2.8 is geen probleem. Een zwaardere combinatie zou kunnen, maar liever adviseert Jobu Design in dat geval de BWG-HD3 of de BWG-Pro.

Meer ruimte voor de camera

De HM-J2 arm biedt meer ruimte voor de camera dan voorheen maar Jobu Design adviseert om de schommelkop te gebruiken met een camera zonder batterijgrip. Dit omdat het balanceerpunt van de camera/lenscombinatie anders te dicht bij de camerabody komt te liggen bij een korter objectief. Daardoor wordt de maximale mate van kanteling beperkt.