Geen producten (0)
Geen producten (0)
24 maanden garantie
Jobu dmg gimbal head mark iv
 

DMG Gimbal Head Mk IV schommelkop

€ 449,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd Direct leverbaar
Omschrijving

Nieuwe artikelen worden geleverd met 24 maanden garantie en de prijzen zoals aangegeven zijn inclusief 21% BTW.
Bestellingen die voor 17.00 uur worden geplaatst worden, indien mogelijk, dezelfde dag nog verzonden.

Jobu Design Heavy Duty Gimbal Head MkIV

De Jobu Design Heavy Duty Gimbal Head MkIV is de ideale schommelkop van Jobu Design voor zwaardere objectieven van gemiddelde lengte. Deze gimbal head gaat verder waar de Heavy Duty MkIII ophoudt. Hij is een stuk lichter maar is net zo gemakkelijk te bedienen en kan evenveel gewicht dragen. Standaard wordt deze MkIV schommelkop geleverd met een beschermhoes en een lens plate.

Schommelkop, swing head of gimbal head

Een Jobu Design Heavy Duty MkIV (DMG-HD4) schommelkop, ook wel swing head of gimbal head genoemd, is ontworpen om volledige bewegingsvrijheid te bieden. De statiefkop ondersteunt een camera met objectief op hun natuurlijke balanceerpunt waardoor ze niet ongewild kantelen. In feite hang je de fotocamera met (tele)objectief in een schommelende beugel, vandaar de naam schommelkop. Ze zijn ideaal voor bijvoorbeeld natuurfotografie, vliegtuigspotten en paardensport.

Nieuwe CNC swing arm

Naar aanleiding van vragen van consumenten heeft Jobu Design de Heavy Duty MkIV ontworpen. De BWG-HD4 weegt slechts 1010 gram. Deze schommelkop is bovendien serieus stijver dan zijn broer. De nieuwe CNC swing-arm is opgewaardeerd met een uit massief aluminium gefreesde horizontale arm en biedt daarom een betere controle voor grote lenzen als het om vibraties gaat. Poedercoating op het hoofdgedeelte en zwart geanodiseerde aluminium onderdelen maken deze schommelkop duurzaam en weersbestendigheid.

Schommelkop met naaldlagering

Daarbij is de Jobu Design BWG-HD4 super soepel te gebruiken. Eenzelfde naaldlagering als bij de Jr.3 swing head zorgt voor een ongekende souplesse bij de bediening en een vloeiende beweging van de kantel-as, zelfs bij een zware camera/lenscombinatie blijft de horizontale frictie nihil. Met rubber beklede instelknoppen voor de mate van frictie maken de bediening prettig in gebruik, waardoor deze schommelkop gemakkelijk te richten valt, ook met handschoenen aan!

Schommelkop in combinatie met een robuust statief

De BWG-HD4 is geschikt voor objectieven en camera's tot een gewicht van 7,5 kilo. Een 600mm f/4 met pro-body is geen enkel probleem. Jobu Design adviseert de schommelkop te gebruiken in combinatie met een robuust statief met en 3/8-inch statiefschroef, een Jobu Design Surefoot lensplaat (of een andere Arca-Swiss compatible lensplaat) en een objectief met een losse statiefgondel. Korte brandpunten en groothoekobjectieven kunnen gebruikt worden met de speciale W.A.A. adapter. De MkIV wordt geleverd inclusief de Surefoot SF-NXK lensplaat. Deze 3-inch lensplaat is geschikt voor kleinere objectieven en camerabody's. Ook zijn imbussleutels en een 1/4-3/8-inch verloopring bij de Mk IV-kit inbegrepen, net als een camouflage stofhoes.