Menu
0

Consignatie

Artikelen in consignatie

U kunt uw artikelen bij ons in consignatie aanbieden. Wij gaan dan uw artikelen voor u verkopen.

Hoe werkt het:

 • Ieder artikel moeten minimaal een vraagprijs hebben van € 2500.00per stuk.

 • U levert de artikelen bij ons aan (of stuurt ze naar ons op) zodat wij ze in onze winkel in een afgesloten vitrine kunnen etaleren.

 • Van de artikelen worden door ons professionele opnames gemaakt voor gebruik bij de advertenties.

 • De goederen worden tevens op onze website Cameraoccasion.com gezet. Ook worden de artikelen geplaatst op advertentieplatforms, zoals o.a. :

  Martplaats Admarkt

  Tweedehands.be Admarkt
  Google  ads
  Facebook
  Instagram

 • U bepaalt de prijs die u voor uw spullen wilt ontvangen.
 • Voor deze service berekenen wij een fee van 10% van het te ontvangen verkoopbedrag.

 • Zodra het artikel door Cameraoccasion.com is verkocht wordt u daarvan op de hoogte gesteld, zodat de financiële afhandeling met u kan plaatsvinden.

 • Mocht de apparatuur na 3 maanden nog niet zijn verkocht, dan bent u aan ons geen kosten verschuldigd. Wel kunt u er dan voor kiezen om uw product tegen een geringe vergoeding van € 50.00 nog 3 maanden bij Cameraoccasion.com onder te brengen.

Voordelen voor u

 • In de eerste 3 maanden worden 82% van de consignatieartikelen verkocht. Na 6 maanden is dat gestegen naar 96% van de aangeboden artikelen.
 • U biedt de artikelen bij Cameraoccasion.com aan en u bepaalt de prijs. Dat is alles wat u hoeft te doen.
 • Wij verzorgen het etaleren in de winkel, onze website (die door ruim 500 gerichte bezoekers per dag wordt bezocht), het up to date houden van de advertenties op marktplaats en 2e hands.be en de onderhandelingen met de koper en de financiële afhandeling naar u toe.
 • Een potentiële klant is eerder geneigd om bij een bedrijf een hoog bedrag te betalen in plaats van bij iemand aan de voordeur.
 • Geen gedoe voor u met mensen aan de deur, mensen die hun afspraken niet nakomen, valse biedingen of fraude.

Natuurlijk wordt het contractueel vastgelegd als de artikelen bij Cameraoccasion.com in de winkel komen te staan, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Een voorbeeld van de consignatieovereenkomst kunt u hier onder vinden. Zodra de artikelen bij ons in de winkel staan zijn ze door Cameraoccasion.com verzekerd.

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, maar mocht u nog vragen hebben, dan horen we het graag van u.
=================================================================

VOORBEELD CONSIGNATIEOVEREENKOMST.

Tussen de ondergetekenden:

 1. De heer en/of mevrouw............................... Hierna genoemd de ‘verlener’

en

 1. De consignataris, CameraOccasion onderdeel van VDC Fotografie, Geldersestraat 29, 4191 BA Geldermalsen, tel. 0345-571794, [email protected]

zijn overeengekomen dat:

De verlener stelt de volgende producten in consignatie bij Camera Occasion.com

……………………………………………………………………………………………

De verlener wenst deze producten te verkopen via de consignataris en is daarom bereid om de producten ter beschikking te stellen van CameraOccasion.

CameraOccasion zal advertenties maken en de producten plaatsen op de website van  www.cameraoccasion.com  alsmede op , Martplaats Admarkt,Tweedehands.be Admarkt, Facebook, Instagram.

voor een periode van 3 maanden. Ook zullen de producten in de winkel, in een afgesloten vitrine worden ten toon gesteld.
Verder zal  het hele verkoopproces worden gedaan en afgehandeld door CameraOccasion. Dit behelst onder meer; e-mail verkeer,
telefoonverkeer, financiële afhandeling en mondelinge verkoop en demonstratie.

De verkoopprijs wordt vastgesteld door de verlener, al dan niet in overleg met CameraOccasion. Bij verkoop van het product wordt er een fee berekend aan de verlener van 10% van het verkoopbedrag. 

Artikel 1: eigendomsvoorbehoud
Tijdens de duur van de terbeschikkingstelling blijven de producten eigendom van de verlener.

Artikel 2: gebruik van de producten
CameraOccasion mag de producten enkel gebruiken voor het testen en voor demonstraties aan potentiële kopers.

Artikel 3: aansprakelijkheid
CameraOccasion moet de producten bewaren als een goede huisvader.

Artikel 4: verzekering
CameraOccasion verbindt er zich toe een risicoverzekering af te sluiten voor de hem ter beschikking gestelde producten.

Artikel 5: teruggave, beëindiging
De producten worden ter beschikking gesteld voor een periode van drie maanden. Of anders overeengekomen in onderling overleg.
Op het einde van de periode kan de verlener beslissen de terbeschikkingstelling te beëindigen of te verlengen voor een periode van 3 maanden. In geval van verlenging is de verlener daarvoor een bedrag van € 50.00 verschuldigd.
In geval van teruggave of wordt het product door de verlener afgehaald uit de winkel van de consignataris binnen een termijn van veertien dagen en zijn er geen kosten verschuldigd.
Mocht u besluiten om binnen de 3 maanden de apparatuur op te komen halen omdat u b.v. van de verkoop afziet of dat u zelf een koper heeft gevonden, dan bent u aan CameraOccasion een bedrag verschuldigd van 5% van de vraagprijs.

Artikel 6: koop
Indien de verkoop van het product heeft plaatsgevonden dan wordt de verlener daarvan zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld en zal de financiële afwikkeling plaatsvinden.
Bij een online aankoop van een van de artikelen zal de uitbetaling plaatsvinden wanneer het herroepingsrecht is verstreken.

Iedere partij bevestigt een kopie ontvangen te hebben.

 

Aldus opgemaakt  te..........……………………………………..  op...........………………………..…………….(datum).

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Tweede paasdag is onze winkel gesloten.

Natuurlijk is de webshop gewoon open!

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €100,00 en verzending binnen Nederland is gratis

Taal & Valuta